Konwencja Powiatowa SLD w Zgorzelcu

W dniu 27 kwietnia 2019 r. w gmachu MDK w Zgorzelcu odbyła się Konwencja Powiatowa SLD.

W konwencji uczestniczyli, oprócz członków organizacji powiatowej, zaproszeni goście:

kandydatka KO do parlamentu UE Małgorzata Sekuła-Szmajdzińska, wiceprzewodniczący RK SLD Wincenty Elsner, przewodniczący RD SLD Marek Dyduch

i sekretarz RD SLD Arkadiusz Sikora.

Małgorzata Sekuła-Szmajdzińska przedstawiła tematykę którą będzie się zajmować, po wyborze, w parlamencie UE.

Wincenty Elsner mówił o sytuacji w kraju i Unii przed wyborami.

Marek Dyduch przedstawił sytuację w dolnośląskim SLD i konieczność wejścia do Koalicji Obywatelskiej.

Goście Konwencji wręczyli też z okazji XX - lecia SLD odznaki i dyplomy wyróżnionym członkom organizacji.

W dyskusji członkowie zgorzeleckiego SLD dzielili się z przedstawicielami władz spostrzeżeniami dotyczącymi sytuacji w kraju i w SLD.

Następnie przewodniczący Rady Powiatowej SLD Mirosław Fiedorowicz przedstawił sprawozdanie z funkcjonowania Rady i  plan pracy do konca kadencji.

Dalej w dyskusji głos zabierali przewodniczący i członkowie organizacji terenowych mówiąc o problemach w pracy.

Na zakończenie Konwencja uchwaliła zmiany w Komisji Rewizyjnej i wotum zaufania Zarządowi Powiatowemu SLD w Zgorzelcu.

Rzecznik Rady Powiatowej SLD w Zgorzelcu

Jerzy Zając

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!